lördag 22 maj 2010

Fortsatt bra!

Vi fortsätter fiska på!

Idag var det Filixen och Bamse som var ute, Vi tog sovmorgon och åkte ut vid 15.00 ungefär. Vi började fiska av platser som har levererat fisk den senaste tiden. I början var det trögt, strålande sol och vindstilla. Bamse fick någon snipa och missade några. Lite senare växlade vädret och det blev molnigt och lite svalare i luften, Nu kommer det igång tänkte vi, och det gjorde de. Jag började med en på 7,1 som var 103 cm lång. Efter den fisken blev det lite trögt igen och vi beslutade oss för att byta ställe.

Sagt och gjort, vi åkte till en annan "Hot Spot"där vi fått bra med fisk senaste tiden. Bamse fick en gädda direkt som högg precis när han skulle lyfta upp betet vid båtkanten, han blev livrädd och hoppade till ordentligt!

Vi fortsatte fiska och jag får ett bättre hugg som verkar vara en bättre fisk. Den simmar sakta men tungt ner mot bottnen, Jag pressar fisken ganska hårt och får in den till båten men den ger sig ändå inte. Fisken gör en kortare rusning ifrån båten och ut åt vänster, jag behåller pressen och får tillslut in den till båten igen. Ett säkert gälgrepp och fisken är landad! fram med mattan och upp med fisken för mätning, 116 cm. Tyvärr var den tomm i magen och var inte heller så grov över ryggen, så vågen stannade på 9,1 kg. Kul med två fina fiskar på kort tid tänkte vi och fiskade vidare.

Men efter endast 5-10 minuter från att vi släppte tillbaka fisken kommer det in ett stort oväder över oss. Åska och ösregn, inte kul!
Vi tar oss in till land i hopp om att det ska försvinna. Det avtog en stund och vi åkte ut igen, men så kom det tillbaka och tyvärr så tvingas vi att åka hem. Lite synd eftersom det kom igång med lite större fiskar. Det kändes verkligen som att de hade kunnat bli fler finingar. Men så är det, säkerheten först!

Imorgon kör vi igen!

Skitfiske/ Team Pike-Eye-Öga för gäddfiske.

Första.

Andra.

Tredje! En fisk på strax under 8 som Bamse tog tidigare i vår.

2 kommentarer:

  1. kul blogg och fina fångster!
    skitfiske på er!

    -M
    http://caesarlures.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Jo då, men bättre blir det (förhoppningsvis) Fin blogg du med, trevliga beten du gör dom får vi kika närmare på!

    SvaraRadera